– Over Aarhus

Den 1. januar 2018 gjorde de opdaterede droneregler det noget mere svært at flyve drone inden for en 2 km. radius af landets helikopter-landningspladser. Det kræver en del planlægning og administrativt arbejde og udover det skal man være ude i rigtig god tid. Så da jeg fik en opgave hvor jeg skulle fotografere ejendomme i erhvervsområdet nær Aarhus Universitets hospital i Skejby lejede jeg en helikopter og fik løst opgaven hurtigt.

Med afgang fra Højbjerg gik turen vest om byen og op til Skejby – da jeg havde fået de billeder jeg skulle bruge tog vi ned til havnen, indover byen og via mindeparken retur til Højbjerg. Et tur på 30 min. Piloten havde taget døren af i min side af helikopteren således jeg uden besvær kunne fotografere ud den vej. Jeg havde to kamera om halsen. Et med en 24 – 70 mm og et med 70-200 mm, på den måde skulle jeg ikke bekymre mig om at skifte objektiv i luften.

Jeg elsker at fotografere fra helikopter, da man på den måde er ude over alle de regler der er for droneflyvning. Det kræver dog god kommunikation og forståelse pilot og fotograf imellem.

Her er et par af de næsten 1200 skud jeg tog.